Nordlys LAB styrker staben med en av Nord-Norges mest profilerte fotografer

Du er her

- Et godt bilde er egentlig en nerve som er med å skape en følelse. Et godt bilde er et bilde som sier mer enn tusen ord.

Det sier Torgrim Rath Olsen – fotograf i Bladet Nordlys siden 1978 – og dermed 38 års erfaring bak linsa. På grunn av stadig økt etterspørsel etter godt innhold, har Nordlys LAB styrket sin stab med 53-åringen fra i høst.

- Det er ingenting som er mer spennende enn å jobbe i pressen, og ingen dager har vært like. Det er ganske unikt. Man speiler samfunnet og forsøker å fortelle gode og viktige historier – alt fra å tale de svakestes sak til statsministerens storfine besøk, sier Torgrim Rath Olsen.  

Fotofaget har gått gjennom en voldsom endring i løpet av Rath Olsens tid. Fra å måtte framkalle film – tørke og kopiere inne i mørkerommet – og deretter sende et ferdig kopiert bilde over et analogt telefonnett. En prosess som tok rundt 30-45 minutter, og fort mer.

- I dag kan du hente et bilde fra håndballkampen i Rio de Janeiro i løpet av få noen sekunder. Faktisk så kan de fleste i Norge ha egne livesendinger også – uavhengig av hvor de er. Det har vært en utrolig reise, sier den erfarne pressefotografen.

En reise som også har bydd på utfordringer for avisbransjen.

- Pressen har vært i en rivende utvikling, og spesielt de siste seks-sju årene har det tatt helt fyr. Kampen mot Facebook og Google er tøff, men den kan fortsatt vinnes gjennom kvalitet, tilstedeværelse og lokal tilhørighet, mener Rath Olsen.

Det er der Nordlys LABs kunder nå skal få nyte Rath Olsens kvaliteter.

- Det blir kjempespennende å jobbe med kommersielle caser. I et stadig mer komplekst og uoversiktlig mediebilde, øker kravet til kvalitetsinnhold, og det samme gjelder det gode bildet, sier Torgrim Rath Olsen.

Som nå skal ta gode bilder for Nordlys LAB og deres kunder.

Torgrim Rath Olsen har 38 år med erfaring bak kameralinsa, og er nå klar for å hjelpe Nordlys LABs kundeportefølje. Ta kontakt dersom du trenger gode bilder for å promotere din merkevare. 
Telefon: 91819009

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg informert, få nyheter og blogginnlegg tilsendt direkte.