Denne videoen har satt ny rekord!

Du er her

Nordnorsk julesalme, her fremført av barnekoret treklang og kammerkoret Ultima Thule.

Videoen av Nordnorsk julesalme, fremført av Ultima Thule og Treklang på Vervet, har blitt delt over 3.600 ganger siden publisering på selveste Luciadagen - onsdag 13. desember.

Ny rekord

Dette er spesielt hyggelig julelesing for oss i NordlysLAB som har produsert videoen, og er en ny delingsrekord for oss som mediebyrå.

Men - hvorfor virket akkurat denne videoen så godt? Jeg fikk i oppdrag å finne det ut...

Derfor har jeg gått gjennom de best mottatte videoene jeg har jobbet med i 2017, i håp finne ut hva som er årsaken til at akkurat de videoene har slått an. Dette kan være til hjelp for andre videoprodusenter eller folk som arbeider med SoMe.

Årets fem beste:

5. plass

Tromsø IL: Promo TIL - Brann

LINK TIL VIDEO: https://www.facebook.com/TromsoIL/videos/10154886350070709/

Tromsø IL er en av våre største kunder, og i starten av årets sesong skulle vi lage en video-promo før hjemmekampen mot Brann.

Vi så på den virale effekten av Tromsøværingen Ole-Kristian sin morsomme hilsen til søringene i snøen (URL LINK https://www.facebook.com/ole.k.berg/videos/10155585696800730/), og valgte å gjøre vår egen vri på dette med TIL-spiller Hans Norbye.

Videoen vår tok fyr på Facebook, og havnet blant annet på VG Sporten, VGTV, Bergensavisen og iTromsø. Dette er årets mest sette video som er produsert av Nordlys LAB.

FACEBOOK: Minst 306.000 visninger. 529 delinger. 1.500 reaksjoner. 179 kommentarer.

 

4. plass

Vervet: En bydel for alle

LINK TIL VIDEO: https://vimeo.com/222664623

Vervet er en ny bydel som sakte bygges der skipsverftet har stått i 170 år i Tromsø. Videoen jeg skulle produsere var ment å gi en følelse av hva det nye Vervet (med sine 420 boliger) vil gi til byen.

Det blir liv og lyd fra voksne og unge mennesker. Frokost og kvelds. Barn som leker. Arbeid og fritid. Kjærlighet og forelskelse. Rett og slett hverdagsliv. Og alt trekkes magnetisk og samlende mot det gamle skipsverftet.

Sluttscenen ble filmet på rivefesten 9. juni. Dette er den mest omfattende produksjonen NordlysLAB har hatt.

VISNINGER: Minst 30.000 på kino + 1.000 i sosiale medier.

3. plass

Bufetat: Verdens viktigste jobb er ledig

LINK  TIL VIDEO: https://www.facebook.com/FosterhjemNordNorge/videos/1179970792071938/

I januar produserte vi en video for Bufetat som ble publisert på Fosterhjem Nord-Norges Facebook-side. Oppgaven var å skape oppmerksomhet rundt det å være fosterforelder, for å påvirke de som kunne tenke seg det – i positiv retning.

Vi ønsket å jobbe med stand up-komiker og skuespiller Trine Lise Olsen, som selv er fosterhjemsbarn. For å gjøre det morsomt og uvanlig, lot vi barn intervjue voksne.

Det ingen visste, var at munnrappe Olsen ga barna smarte kommentarer til de voksne via en skjult mikrofon...

FACEBOOK: Minst 234.431 visninger. 934 delinger. 1.600 reaksjoner. 48 kommentarer.

http://reklame.nordlys.no/2017/01/fosterhjem-verdens-viktigste-jobb-er-ledig#.WHzpDtJJWS8.facebook

 

2. plass

Tromsø kommune: Arctic Race of Norway

LINK TIL VIDEO: https://www.facebook.com/tromsokommune/videos/1398841773533120/

Før den store, internasjonale sykkelrittet ankom Tromsø, laget vi en humoristisk satire for Tromsø kommune på hvordan enkelte karakterer forberedet seg til folkefesten.

Karakterene ble spilt av Alexander Martinsen, og videoen ble mottatt med mange smilefjes på Facebook.

Regi: Espen Renø Svendsen. Video: Ole Åsheim. Jeg sto for klipp og produksjon, så dette var et spennende samarbeidsprosjekt.

FACEBOOK: 72.000 visninger. 200 delinger. 661 reaksjoner. 39 kommentarer.

 

1. plass

Vervet: Nordnorsk julesalme

LINK TIL VIDEO: https://www.facebook.com/vervetbydel/videos/230424720831145/

Nok en produksjon for bydelen Vervet. Denne videoen var ment til å spre god julestemning til alle på Facebook. Ideen, som kom fra Espen Renø Svendsen, var en slags julegave fra Vervet til Tromsø.

Vi gjorde lydopptak av kammerkoret Ultima Thule og barnekoret Treklang fra Tromsø kulturskole, og dresset koristene opp i kostymer og vanlige klær til videoinnspilling på Vervet.

Vi la stor vekt på at opptakene skulle klippes sammen med tradisjonelle og stemningsfulle natur- og juleklipp fra Tromsø. Dette ville skape et gjenkjennelseselement som ville nå bredt. Resultatet ble en video med det høyeste antall delinger i NordlysLAB-historien.

(NB: Denne videoen ble publisert på Vervets Facebook-side, som hadde underkant av bare 1.000 følgere. Etter at videoen ble publisert, økte antallet følgere på Facebook-siden med over 700!)

FACEBOOK: 292.000 visninger. 3.600 delinger. 1.900 reaksjoner. 177 kommentarer.

BONUS:

Tromsø IL – Viking FK i Telegrafbukta

LINK TIL VIDEO: https://www.facebook.com/TromsoIL/videos/10155523688890709/

Ingen toppliste uten en joker, og i dette tilfellet er det en tegnefilm! Mot slutten av fotballsesongen tok Tromsø IL imot Viking. Som TILs samarbeidspartner var vårt oppdrag å skape oppmerksomhet rundt kampen, for å trekke så mange tilskuere som mulig til Alfheim stadion. Storyboardet til denne filmen var egentlig ment å bli spilt av ekte mennesker, men det ble gjort et valg om å lage en animasjonsfilm i stedet. Videoen tok «fyr» på nett – spesielt på Twitter, hvor den høstet kommentarer som:

«Her snakker vi kult innhold på sosiale medier. Knallbra fra @TromsoIL» Amund I. Lutnæs, journalist og fotballkommentator.

«...noe av det beste jeg har sett på Twitter i år» Gisle Hauge Levang, social media manager hos ice.net.

TWITTER OG FACEBOOK: 52.200 visninger. 244 retweets/delinger 995 liker. 163 kommentarer.

Reklame og humor

Avslutningsvis vil jeg si at reklame kan, og bør være moro, lærerikt, spennende eller rørende – alt avhengig av kundens behov. Dette er noe jeg legger til grunn hver gang jeg setter meg ned og tegner et storyboard før innspilling. Når jeg ser disse videoene over ett, er det tydelig at humor er et av virkemidlene jeg benytter mest.

Min filosofi er at verdien av innholdet i reklamen må være så stor at det skaper en vilje til å dele den. Kall det rett og slett videoens iboende «delbarhet». 

God jul, og godt nytt video-år!

Sad fact: Visningstallene for Facebook sier noe om visningsstarter, og er derfor litt misvisende i den grad at de ikke forteller hvor mange som har sett hele videoen ut.

Fun fact: Allikevel er en million videostarter et høyt tall sett i perspektiv av at det bor om lag 232.000 mennesker i vårt nærmeste område - Troms og Finnmark.

Bjørn Lockertsen er videoprodusent i Nordlys LAB.

BLOGGFORFATTER: Bjørn Lockertsen jobber som videoprodusent og tekstforfatter i Nordlys LAB. Han bistår deg gjerne dersom du trenger hjelp til innholdsproduksjon og video.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg informert, få nyheter og blogginnlegg tilsendt direkte.